Pernille Baastrup

Interior | Design | Home

Kategori: Uncategorized

En forrygende slutspurt

Der har efterhånden været stille på bloggen noget tid. Hvis i følger mig på Instagram, har i nok set hvorfor. Den 2. marts kom min lille søn til verden, og livet har jo været noget helt andet siden da. Er du interesseret i at høre lidt om fødslen, kan du læse med her.

Jeg endte med at gå 11 dage over tid, før den lille mand meldte sin ankomst, men da han endelig besluttede sig for at komme ud, gik det til gengæld stærkt. Jeg havde været på Riget fredag den 1. marts kl. 16 til en undersøgelse omkring igangsættelse. Her mente jordemoderen, at jeg kunne få taget vandet dagen efter, lørdag den 2. marts. Vi skulle bare ringe ind kl. 8.00 og få en tid. Hun tilbød dog at lave en hindeløsning med det samme – det kunne jo være, at det ville sætte fødslen naturligt i gang. Det viste sig også at være ret effektivt, og allerede i bussen på vej hjem kunne jeg mærke, at hun havde fået sat gang i et eller andet. Da vi var tilbage i lejligheden var det klart, at veerne var gået i gang, så vi fik bestilt noget aftensmad og besluttede at gå tidligt i seng. Men veerne tog så hurtigt til, at vi allerede kl. 20.30 ringede til hospitalet og aftalte at komme derind. Kl. 21.00 sad vi i en taxa, og meget hurtig efter vores ankomst blev vi fulgt til en fødestue, hvor jeg allerede var 10 cm åben og klar til at presse. Hvornår vandet gik vides ikke.

Vi havde gjort os mange forestillinger om, hvordan processen ville komme til at forløbe, og havde både været til privat fødselsforberedelse på Frederiksberg samt de to foredrag, som Riget tilbyder. Vi havde på ingen måde forestillet os, at det ville komme til at gå så hurtigt, som det gjorde. Alle de øvelser, vi havde lært til fødselsforberedelse, nåede vi slet ikke at lave, og smertestillende var der heller ikke tid til. Min indstilling inden fødslen omkring smertestillende var ret afslappet, jeg ville gerne forsøge uden, men ellers ville jeg blot tage det, som det kom og lade mig råde af jordemoderen. Da fødslen var i gang, var jeg derimod klar til at tage alt, hvad jeg overhovedet kunne få. Jeg var udemærket klar over, at jeg kunne se frem til voldsom smerte, men jeg må indrømme, jeg blev overrasket over, hvor voldsom den rent faktisk var. I dag, knap 6 uger efter, forstår jeg stadig ikke helt de kvinder, der går igennem den oplevelse mere end en gang, men mon ikke også min hjerne er indrettet til at glemme med tiden, hehe 🙂

Jeg husker egentlig ikke fødslen særlig klart, det er mere glimtvise billeder, jeg har lagret af oplevelsen. Jeg husker, at jeg får akupunktur, fordi pauserne mellem veerne er lidt for lange. Jeg husker, en læge er inde hos os to gange for at tage prøver af babys hoved, for at tjekke stressniveauet. Jeg husker, min kæreste tager fat i mig og spørger, om jeg “er der”, fordi jeg virker til at være ved at besvime (jeg forsøgte vist bare at sove i pauserne). Jeg husker også, de siger, at babys hoved er ude. Det billede, der imidlertid står allermest klart, er, da en sygeplejerske siger til mig, at jeg skal kigge ned. Der går vist et par sekunder inden jeg forstår, hvad hun mener, men da jeg kigger ned går alting pludselig i stå. Baby er ude!

Klokken er på det tidspunkt 00.12 og fødslen tog således omkring 3 timer fra vores ankomst til Riget. Efter 11 dage, der føltes som en evighed, må man sige, at vores lille mand havde en forrygende slutspurt!

Uanset hvordan en fødsel forløber, vil de fleste nok give mig ret i, at det er en helt og aldeles ubeskrivelig oplevelse, som nok aldrig går i glemmebogen. Vi har begge været fuldkommen skudt i den lille fyr siden fødselsnatten, og det bliver kun mere og mere for hver dag, der går. Se lige hvor lækker han er 🙂 

Skab varme i decembermørket med de lækre gulvtæpper fra Sukhi

[Reklame for Sukhi]

Der er virkelig blevet skruet ned for temperaturen uden for i løbet af den sidste uges tid og termometeret har flere morgener være nede og ramme frostgrader. Kombineret med de få lyse timer, vi har at gøre godt med, er der altså brug for en ekstra indsats for at få hyggen og humøret op.

I takt med de faldende grader er mit forbrug af stearinlys kraftigt stigende. Jeg finder også gerne ekstra tæpper frem til sofaen og skruer ekstra godt op for radiatorerne. Gamle lejligheder som min kræver altså bare en del at varme op, især for sådan en som mig, der er lidt kuldskær.

Et andet fantastisk indretnings tip, når det kommer til at få mere varme og hygge ind i hjemme er gulvtæpper – og gerne masser af dem. Det findes simpelthen så mange smukke tæpper. Jeg har længe været begejstret for især de Marokkanske tæpper, særligt de farverige boucheroite og Beni Ourain-tæpperne. For et år siden var jeg i Marokko for første gang og sikke et paradis for tæppeelskere. Jeg kunne uden problemer fylde en masse kufferter bare med tæpper, men nøjedes dog med ét, som i muligvis allerede har set en del gange på Instagram 🙂

For nyligt blev jeg præsenteret for Sukhi, der sælger håndlavede kvalitetstæpper fra Marokko, Indien, Nepal og Tyrkiet. Sukhi har et stort fokus på materialer, teknikker og tradition og har derfor et tæt samarbejde med væverne rundt om i verden, som de ligeledes sikrer får den nødvendige oplæring, en fair løn og gode arbejdsforhold.

Jeg er især faldet for de skårede filt tæpper fra Indien, som bliver syet i hånden af filt lavet af uld fra New Zealand. Man kan virkelig mærke, at det er lavet af vævere, der har styr på håndværket, og at kvaliteten derfor er helt i top. Kombineret med tæppernes fyldige tekstur, er de altså bare super lækre at gå med bare tæer på. Filt tæpperne fås i forskellige farver, mønstre og stilarter og kan bestilles i lige præcis den størrelse, som passer i ens hjem.

Lige nu har jeg placeret tæppet i min stue foran sofaen, hvor det giver lidt ekstra varme på de mørke aftener, og hvor jeg synes, det skaber en super hyggelig atmosfære. Når jeg engang skal til at indrette min lille drengs værelse, skal det dog lægge derinde. Jeg tror, at han vil synes, det er helt utrolig dejligt at sidde på 🙂

> Læs mere om Sukhi og se deres fine udvalg af tæpper her

Ny lampeklassiker giver blidt lys i efterårsmørket

[Reklame for Nuura

Jeg elsker efteråret med alle de smukke farver, det sætter på naturen, og den friske luft, der giver kulør til kinderne. Indenfor tændes stearinlysene, de varme plaider findes atter frem og teen nydes i rigelige mængder.

Det er også tiden, hvor de lyse timer svinder ind. Jeg står op kl. 6.15 hver morgen, og der er det helt mørkt, hvilket kan være ret problematisk, når man ikke har andet lys end en bordlampe i soveværelset. Jeg har derfor længe været på udkig efter en loftlampe, som giver et blidt lys i efterårsmørket.

Et af de brands, som har været i mit søgelys, er det danske belysningbrand Nuura, der blev stiftet i 2017. Med udgangspunkt i nordisk lys og natur har Nuura skabt en række super elegante og tidløse lamper, der skriver sig fornemt ind i den danske designtradition og passer perfekt ind i den skandinaviske minimalisme.

Miira 4 Opal-lampen er kommet op i mit soveværelse. Lampen er det moderne svar på lysekronen og fylder smukt i rummet uden at være for bastant. Lampen består af 4 mundblæste glas i opalhvid, der med nogle svage pærer giver et dejligt lys til mine morgener.

Det er allerede en af mine favoritlamper herhjemme. Er du lige så begejstret som mig for Nuuras Miira 4 Opal, kan du købe den lige her: Miira 4 Opal

Nordiske designklassikere hos Designtorget

[Reklame for Designtorget]

I tirsdags besøgte jeg Designtorget i Malmø. Jeg havde fri pga. Grundlovsdag, så det var oplagt at tage en tur over på den anden side af sundet.

Designtorget forhandler nordisk design til hjemmet. Sortimentet består i høj grad af klassikere, men samtidig også af nyere produkter, som Designtorget tror på bliver fremtidens designklassikere. Fælles for alle produkter hos Designtorget er dog, at de er af høj kvalitet og har deres egen historie. 

Jeg har længe været ret forelsket i lilje lysestagen fra Skultuna, som vel nærmest er den svenske pendant til Georg Jensen. Lysestagen er designet af Ivar Ålenius Björk for Ystad-Metall i forbindelse med verdensudstillingen i New York i 1939. Ystad-Metall lukkede ned i 1969, men lysestagen er igen sat i produktion af Skultuna og er i dag blevet en moderne designklassiker. Med god grund, lysestagen er efter min mening et lille kunstværk.

Udover Lilje lysestagen kom jeg desuden hjem med Nattlight, designet af den hollandske designer Richard Hutten for Skultuna i 2011. Man kan vel aldrig få nok lysestager, vel? 🙂

Jeg synes ofte jeg har manglet en god taske, som jeg kan tage med mig på shopping. Designtorgets egen Frö taske er perfekt til dette formål. Designet er helt klassisk og af groft naturlæder fra Tärnsjö garveri på Öland. Den virker super robust, og jeg tror, den vil komme til at holde i mange år.

Slutteligt faldt jeg for kopperne, som i kan se på billedet nedenfor. De er hånddrejet af keramikeren Camilla Engdahl og glaseret med en sort glasur. Kopperne er helt unikke, og der er således ikke to, der er ens. De fås både i sorte og hvide. Jeg synes, de er super søde og glæder mig til at byde gæster på en kop kaffe!

Du kan se hele Designtorgets sortiment her: www.designtorget.se

Farvel til skrivebordspladsen

Jeg har i noget tid været utilfreds med min stue, især hjørnet med den lille skrivebordsstation, som jeg desuden sjælden sidder ved. Så for et par weekender siden pillede jeg det altså ned. Grunden til, jeg ikke havde gjordt noget ved det før, var de 14 kæmpe metal rawplugs, der gemte sig bag skinnerne, som stammer fra en reol, der har hængt på væggen tidligere.

Selv er jeg ikke særlig handy, så jeg er lidt afhængig af hjælp til den slags. Men det lykkedes heldigvis at få alle 14 rawplugs ud, hvoraf kun 2 efterlod nogle rigtig grimme huller. Jeg havde frygtet, at jeg skulle til at sætte filt på muren igen, men klarede det heldigvis med pollyfylla og så en gang maling til hele stuen.

Jeg synes, resultatet er blevet ret godt, men jeg mangler faktisk lidt min skrivebordsplads nu, så jeg går lige og overvejer, om mit gæsteværelse skal laves om til kontor. Sjovt som det ene projekt altid fører et nyt med sig, hehe 🙂

Kurve crush

Jeg har fået et lille crush på kurvene fra Lillerød. Jeg husker, at have set nogle magen til hjemme hos mine bedsteforældre, men aner ikke, om det har været fra samme producent, eller om det måske bare har været en udbredt fletteform tidligere.

Under 3daysofdesign mødte jeg Lisbeth Kamstrup-Holm, der står bag Lillerød og som fortalte lidt om historien bag virksomheden, der går tilbage til 1890. Filosofien var dengang at skabe smukke og nyttige kurve til hverdagsbrug ud af de materialer, som skoven stillede til rådighed. Dengang var det primært fyrretræ, der blev anvendt til formålet. I 1970 lukkede Lillerød dog ned for produktionen.

Lisbeth genskabte virksomheden i 2016 med samme filosofi, dog men en mere moderniseret kvalitet og finpudsning. Da fyrretræ med tiden ofte bliver gult, laves kurvene i dag i stedet for af asketræ, som bare har en super smuk lys brun farve og en rigtig fin struktur.

Alle kurvene er håndlavede i Danmark af mennesker, som er uden for det almindelige arbejdsmarked. Målet med det, er bl.a. at give mennesker, som har allermest brug for det, et meningsfyldt arbejde og liv – det er altså noget, der giver plusser i min bog 🙂

Kærlighed til møbler

&tradition er flyttet i nye lokaler, og det er blevet fejret under 3daysofdesign. Jeg var nysgerrig for at se, hvordan de havde indrettet sig og var derfor også forbi huset, som de har valgt at kalde “Home of A Collector”. Og det står hurtigt klart, hvorfor de har valgt dette navn.

På første sal har &tradition indrettet et galleri, hvor møblerne er blevet ophøjet til udstillingsobjekter. Det iscenesætter møblerne på en helt anden måde end i traditionelle showrooms, hvor møbler ofte præsenteres i en kontekst, som inspirerer og vejleder os i forhold til, hvordan vi kan og bør indrette os hjemme i vores egen bolig.

I hjemmet omgiver vi os gerne med ting, vi holder af, og som har en betydning for os. Hos &tradition understreges denne kærlighed til møblerne, der præsenteres på en måde, som fokuserer på skønheden i det enkeltstående møbel.

Denne skønhed forstærkes endvidere i lokalerne, der på klassisk vis er indrette med stuklofter, høje paneler og sildeben. Smukkere omgivelser findes efter min mening ikke, og jeg er ret spændt på at følge &traditions fremtidige planer med disse lokaler.

Følelsen af hjemme hos Ferm Living

København har de sidste tre dage været fyldt med designelskere. Der har nemlig været 3daysofdesign, en festival hvor designvirksomheder har præsenteret nye produkter, afholdt events og vist deres showrooms frem. Festivalen har eksisteret siden 2012, og det er blevet lidt en tradition for mig at tage rundt og se de forskellige udstillinger om lørdagen.

I år var min intention egentlig, at jeg skulle samle noget inspiration til mit køkkenprojekt, men min opmærksomhed blev hurtig afledt af især to udstillinger. Den første kan du læse mere om nedenfor, og den anden kommer der mere om på bloggen i morgen.

Jeg startede dagen hos Ferm Living, der med deres showroom “The Home” midt på Amagertorv bød gæsterne velkommen hjem. Og hjemme følte jeg mig hurtigt i lokalerne, der er indrettet som en rigtig lejlighed. Stemningen er afslappet, og personalet er utrolig imødekommende og fortæller mig, at jeg bare skal føle mig hjemme.

Ferm Living har længe eksperimenteret med farver, og jeg synes virkelig, de har skabt en helt unik stil, som adskiller dem fra de øvrige designvirksomheder. Derudover er Ferm Living efter min mening utrolig gode til at tænke helheden ind i deres designs. Deres produkter præsenteres næsten altid i en kontekst, der er hjemlig og inspirerende, hvilket kun understreges endnu mere i lejligheden på Amagertorv.

The Home er normalt lukket for offentligheden, men får du muligheden på et tidspunkt, er det klart et besøg værd. Der er så mange detaljer i denne lejlighed, som gør, at man kan blive ved med at gå på opdagelse og vende tilbage til de forskellige rum for lige at gense farvekombinationen, sammensætningen af puder eller billedvæggen. Det er i det hele taget svært at forlade hjemmet igen.

Borddækning med nyt og gammelt

Min pinseweekend har stået på familiebesøg. Oprindeligt er jeg fra Jylland, hvor størstedelen af min familie stadig bor, så det er altid lidt af et projekt, at skulle arrangere familiekomsammen. Heldigvis er min lejlighed stor nok til, at hele familien kan overnatte hos mig, hvilket er rigtig hyggeligt.

Jeg er et familiemenneske, og det kommer også til udtryk i min indretning. Jeg holder meget af at sammensætte nyt design og gamle arvestykker og kan godt lide, at hvert element har en historie med sig.

I denne weekend dækkede jeg op med tallerkener fra stellet Kornblomst, som er fra min bedstemor, og vandglas fra min mormor. Bestikket er nyt portugisisk design fra Cutipol, hvilket bl.a. kan købes hos DANSK Made for Rooms i Istedgade og Merci i Paris.

Vaserne fra Lyngby Porcelæn er en blanding af arvestykker fra min mormor og nyindkøbte. Jeg fyldte dem med orangerøde nelliker, som efter min mening komplementerer de kølige farver godt.

Jeg håber, du har haft en rigtig dejlig pinse!

Jonathan Lawes

Jeg lavede for noget tid siden et samarbejde med Jonathan Lawes på Instagram. Jeg kendte ikke noget til hans arbejde, før han kontaktede mig, men blev med det samme ret vild med hans værker.

Jonathans grafiske prints udtrykker en kærlighed til geometriske former og mønstre, men på en måde som efter min mening er lidt utraditionel og som bærer præg af, at der i processen ikke har været anvendt grids eller guidelines. Formerne er således skæve og måske lidt tilfældigt lagt på, hvilket dog udtrykker en dynamik, som gør værkerne super interessante.   

Jeg kan utrolig godt lide simpelheden og formernes uregelmæssigheder, som ofte er krydret med kraftige farver. På mit print er det en orange neon cirkel, som virkelig falder i øjnene og bryder det ellers neutrale farvetema. På trods af min meget hvide lejlighed, er jeg faktisk rigtig glad for farver, dog ikke for mange – og slet ikke på én gang. Derfor synes jeg, at dette værk passer helt perfekt ind i mit hjem.

Du kan se mere af Jonathan Lawes’ arbejde her: https://jonathanlawes.com/

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén