Pernille Baastrup

Interior | Design | Home

Kategori: Køkkenprojekt

Ugen der gik

Der er sket store forandringer i lejligheden i denne uge, hvor væggen mellem køkkenet og spisestuen endelig blev væltet. Det er et projekt, jeg har drømt om, siden jeg købte lejligheden, så det er simpelthen så dejligt endelig at komme i gang med. Murerne startede i mandags og allerede torsdag var de færdige, så vi kunne gøre rent til weekenden og få møblerne tilbage i spisestuen.

Næste skridt i processen er at få lavet el, pudset og malet vægge og flyttet gasrørene. Derefter kan det nye køkken blive sat op. Så der er lang vej endnu, men jeg er allerede virkelig glad for min nye spisestue 🙂

Nedenfor kan du se væggen dag for dag.

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Endelig! Væggen mellem køkkenet og spisestuen er nede

I dag blev væggen væltet. I går var jeg ret nervøs over projektet, men da jeg kom hjem fra arbejde i dag og så hullet, blev jeg virkelig glad. Det er stadig meget råt, men jeg tror, det bliver helt vildt godt, når det engang bliver færdigt. Køkkenet virker allerede meget større og det samme gør spisestuen, og selvom det har været gråvejr i dag, kommer der fantastisk meget lys igennem rummene.

Håndværkerne har stadig to dages arbejde foran sig, og så kan vi gå i gang med at pudse og male vægge. Inden da skal jeg dog have installeret gas og lavet el. Men nu glæder jeg mig bare til at kunne gøre rent og få spisebordet tilbage i spisestuen 🙂

 

Lad nedrivningen begynde

I morgen begynder nedrivningen af væggen mellem mit køkken og spisestue. Jeg var ellers ved at opgive det hele i starten af ugen efter en elektriker gjorde mig opmærksom på, at jeg ikke har strøm nok i lejligheden til at få elkomfur. Dvs. jeg enten skal betale for at få ført strøm op igennem alle lejligheder (jeg bor på 3. sal), hvilket nok bliver alt for dyrt. Alternativt skal jeg have genetableret gassen og ført gasrørene udenom væggen, der skal rives ned.

Jeg blev ret bekymret for, at projektet økonomisk ville løbe løbsk, så var næsten ved at udskyde nedrivningen, men efter en snak med VVS’eren blev jeg lidt rolig igen. Han kommer på tirsdag og forhåbentlig kommer han op med en god og ikke for bekostelig løsning.

Her til aften har vi ryddet spisestuen og dækket af med plast, så nu er vi klar til kaosset i den kommende uge 🙂

Køkkenstatus

Køkkenprojektet har stået lidt i stampe, siden jeg fik min byggetilladelse før sommerferien, men i løbet af de sidste par uger er tingene begyndt at rykke på sig. Jeg har nemlig fået indhentet et tilbud på nedrivning af væggen mellem min spisestue og køkkenet, hvilket jeg har takket ja til og håndværkerne går i gang allerede her den 10. september. Inden da skal jeg dog have fikset nogle småting, bl.a. skal der afinstalleres nogle kontakter, og så skal jeg have fjernet et gasrør, som løber ned langs væggen.

I sidste uge kom VVS’eren forbi, men røret skal åbenbart lukkes nede hos underboen, før det kan fjernes helt. Det er altså ulempen ved lejligheder! Jeg krydser fingerer for, at det er ligetil, hvilket nok er lidt naivt, da der i gamle bygninger som min sjælden er noget, der er ligetil 🙂

Nå men VVS’eren kunne dog lukke for gassen ved boksen, så den tog han med sig sammen med mit komfur. Derudover afmonterede han radiatoren, så vi kunne begynde at rive klinker ned. Det arbejde klarede min kæreste i weekenden og fik samtidig revet overskabe og nogle af køkkenelementerne ned. Det kom til at se således ud:

Rimelig kaotisk og pt. lever vi uden ovn og komfur, hvilket allerede nu begynder at være ret irriterende, men sikkert en god motivator i forhold til at få køkkenet færdig hurtigst muligt 🙂

Byggetilladelsen er landet!

Som jeg tidligere har omtalt her på bloggen, skal jeg have renoveret mit køkken, og i den forbindelse vil jeg have revet væggen ned mellem køkkenet og spisestuen. Det er en bærende væg, og det har derfor været nødvendigt at få lavet ingeniørberegninger samt søge byggetilladelse. Beregningerne fik jeg for noget tid siden, og byggetilladelsen søgte jeg sidste mandag – og allerede i dag, en uge efter, har jeg fået min tilladelse. Frygtede at der ville gå måneder, inden den gik igennem, men Københavns Kommune arbejder for en gangs skyld hurtig 🙂

Væggen, der skal rives ned, er den for enden af min spisestue, som du lige kan ane på billedet ovenfor. Jeg forestiller mig, at det nogenlunde kommer til at se således ud:

Jeg faldt engang for lang tid siden over dette billede på Instagram (kan ikke huske, hvem der har lagt det ud. Måske Reform?), og det har været min inspirationskilde i forhold til køkkenprojektet. Hullet bliver dog ikke helt så bredt, og køkkenet ved jeg endnu ikke, hvad skal være. Det kommer efteråret til at gå med at finde ud af!

Projekt: nyt køkken

Der er sjældent billeder af mit køkken på Instagram, og det er der en grund til. Det er nemlig ikke særlig pænt. På et tidspunkt blev jeg så træt af at kigge på det, at jeg rev overskabe og klinker ned på en af væggene, og det resulterede i den grå væg, i ser på billedet. Det er efterhånden to år siden.

Renoveringen af mit køkken er et lidt større projekt, og jeg har brugt de sidste par år på at spare sammen til det. Men nu har jeg endelig taget hul på projektet igen.

Projektet omfatter væltning af en bærende væg, så i første omgang har jeg sat nogle ingeniører til at lave beregninger for mig. Derefter skal projektet godkendes hos Københavns Kommune, og så kan det egentlige arbejde med at vælte væggen forhåbentlig gå i gang.

Når dette er gjort, kan jeg komme i gang med køkkenet, så inden da skal jeg lave en masse research på køkkener, men jeg har selvfølgelig allerede nogle favoritter. Reform og Multiform står højt på min ønskeliste, men det kan godt være, jeg skal spare en anelse mere sammen, før det kan lade sig gøre, hehe. Det vigtigste for mig i forhold til køkkenet er, at det er enkelt, funktionelt og af gode materialer.

En vigtig faktor er også, at pladsen udnyttes godt, da mit køkken ikke er særlig stort. Jeg synes, Kvik har lavet en fin løsning med at udnytte soklen til skabsplads. Så de er helt klart også på listen over køkkener, jeg skal kigge nærmere på.

Har du andre forslag, må du endelig kommentere på indlægget.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén