Butik Raasted: Håndlavet keramik og bæredygtige tekstiler

Der er masser af lækre design og interiørbutikker, men ofte er det de større byer, vi tager til, når vi skal have nyt til hjemmet. Tæt på den jyske vestkyst ligger imidlertid en af de fineste butikker, jeg længe har set. Raasted hedder butikken og ligger i Ringkøbing, som er en gammel købstad med knap 10.000 indbyggere. Bymidten består af et torv med caféer og restauranter og ud fra torvet snor små brostensbelagte gader sig ned mod havnen. Op ad gadernes lave karakteristiske huse vokser stokroser og midt på en af disse gader ligger Raasted.

Butikken er måske mere en livsstilsbutik, end det er en egentlig interiør-butik. Du finder bl.a. håndlavet keramik fra TYBO art and craft og Julie Damhus, lidt designmøbler fra bl.a. Skagerak og FRAMA, spændende coffee table books og lækre papirvarer samt tøj fra bl.a. Aiayu, Skall Studio og Lovechild 1979. Det er et virkeligt smukt kurateret sortiment med fokus på kvalitet og bæredygtighed, hvilket gør det svært at gå tomhændet derfra.

I butikkens baghus er der desuden indrettet en hyggelig café, hvor man kan få kaffe fra Coffee Collective og øl fra Mikkeller – så er der jo en god undskyldning for at blive lidt længere.

Raasted er et absolut must-see i Ringkøbing, og jeg vil faktisk gå lå langt som at sige, at den er værd at køre efter. En sand perle på den jyske vestkyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *