Kurve crush

Jeg har fået et lille crush på kurvene fra Lillerød. Jeg husker, at have set nogle magen til hjemme hos mine bedsteforældre, men aner ikke, om det har været fra samme producent, eller om det måske bare har været en udbredt fletteform tidligere.

Under 3daysofdesign mødte jeg Lisbeth Kamstrup-Holm, der står bag Lillerød og som fortalte lidt om historien bag virksomheden, der går tilbage til 1890. Filosofien var dengang at skabe smukke og nyttige kurve til hverdagsbrug ud af de materialer, som skoven stillede til rådighed. Dengang var det primært fyrretræ, der blev anvendt til formålet. I 1970 lukkede Lillerød dog ned for produktionen.

Lisbeth genskabte virksomheden i 2016 med samme filosofi, dog men en mere moderniseret kvalitet og finpudsning. Da fyrretræ med tiden ofte bliver gult, laves kurvene i dag i stedet for af asketræ, som bare har en super smuk lys brun farve og en rigtig fin struktur.

Alle kurvene er håndlavede i Danmark af mennesker, som er uden for det almindelige arbejdsmarked. Målet med det, er bl.a. at give mennesker, som har allermest brug for det, et meningsfyldt arbejde og liv – det er altså noget, der giver plusser i min bog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *