Sommer i Danmark: Ribe og Vadehavet

Vi har krydset Storebælt og er kommet til Ribe og Vadehavet. Her har vi lejet et gæstehus på en gård lidt uden for byen.

Ribe er så fin en by. Vi brugte et par timer på bare at vandre rundt i de små brostensbelagte gade og kigge på skæve små huse. Derudover var vi på fotomuseet Jakob A. Riis museum, som jeg varmt kan anbefale – også med børn. Virkelig spændende fortælling om Riis, der udvandrer til Amerika i 1870 og bliver New Yorks nyttigste borger ifølge Roosevelt. Kender i historien? Jeg gjorde nemlig ikke.

Jeg spurgte efter tips til Ribe på Instagram for noget tid siden og fik anbefalet Gastro baren Porsborgs. Det dryppede uden for, så vi spiste en super lækker frokost i kælderen. Er vejret godt, kan man også få serveret maden udenfor og samtidig nyde udsigten til domkirken.

Et absolut must, hvis du besøger Ribe er Vadehavscentret. Bygningen i sig selv er et besøg værd, og udstillingen er rigtig god med børn. Vi gik efterfølgende ned til Vadehavet. Jeg forestiller mig, det er rigtig interessant at opleve ved et længere besøg på fx Mandø eller Rømø, så man virkelig får set tidevandet trække sig tilbage og komme igen. Det har vi til gode til en anden gang.

Vores airbnb-vært anbefalede os en vingård i området, hvor vi nød et glas vin i solskinnet. De havde desværre ikke mulighed for at servere os mad, hvilket var lidt ærgerligt. Især fordi Ivan sov, og vi rent faktisk havde mulighed for virkelig at nyde maden 🙂

Læs også om vores campingoplevelser ved Bjerge Strand

3 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *