Ny sofa fra Sofakompagniet

Annonce for Sofakompagniet 

Forrige weekend landende noget stort herhjemme, som jeg længe har ønsket mig. Vi modtog nemlig vores nye sofa fra Sofakompagniet, og jeg er simpelthen så glad for den opgradering vores stue har fået. Den nye beboer indbyder bare så meget mere til hyggelige stunder end den gamle. 

Den gamle sofa var i mine øjne blevet lidt af et skrummel. Den var alt for stor og alt for mørk og fyldte generelt bare alt for meget i stuen. Det var heller ikke rigtig muligt at flytte rundt på den, så jeg følte, vi var ret låst i forhold til indretningen af vores stue. En ny sofa har derfor stået højt på ønskelisten noget tid, men jeg har været meget i tvivl om, hvilken retning, vi skulle gå. Og så er der selvfølgelig også lige det med økonomien. Sofaer er jo ofte en stor udgift, så der var mange overvejelser, der skulle gøres i forhold til funktionalitet og udseende. 

Vi var enige om, at vi skulle have en mindre sofa, at den skulle være lysere og ikke mindst let at se på, men samtidig ønskede vi os en sofa, vi kunne slænge os i, når aftenerne invitere til Netflix-hygge, på regnvejsdage, hvor tiden bedst bruges på kaffe og brætspil, og selvfølgelig på de dage, hvor kroppen ikke har lyst til andet end blot at lægge på sofaen med en god bog, mens resten af verden glider forbi udenfor. Vi bruger generelt bare mange timer på sofaen særligt om aftenerne og i weekenderne, så det er vigtigt, at sofaen er rar at sidde i.

Jeg stødte første gang på Sofakompagniet via de sociale medier og har siden været ret lun på den danske virksomhed. Jeg synes, de har et super fint udvalg af sofaer og så endda til priser, hvor de fleste kan være med. Deres sortiment består både af mere traditionelle sofaer i neutrale farver, men hos Sofakompagniet finder man også sofaer i seje farver, som skaber kant og giver indretningen en helt særlig karakter. Derudover har Sofakompagniet både klassiske 2-4 personers sofaer, chaiselong sofaer, hjørnesofaer og modulsofaer.

Ligesom den gamle sofa valgte vi igen en modulsofa. Den hedder Ellis og består af to moduler, et hjørnemodul samt et modul med chaiselong. Den er således væsentlig kortere end den gamle sofa, men vi brugte næsten aldrig det tredje modul – kun til at lægge en masse ting på, hvilket betød, at det nærmest altid så rodet ud. Ved at begrænse os til to moduler, tror jeg, vi både minsker rodet samtidig med, at vi får frigivet noget plads. Dermed bliver det også lettere at flytte rundt på sofaen, hvilket giver flere muligheder i forhold til indretningen af stuen. Kommer vi til at mangle pladsen, kan vi altid bygge sofaen ud med et ekstra modul, men jeg tror nu nok, vi klarer os de næste mange år. Vi er trods alt kun en lille familie på tre – og Ivan ligger jo alligevel på gulvet det meste af tiden, hehe. 

Sofaens mindre størrelse kombineret med det lette design skaber virkelig et elegant udtryk, synes jeg. Mange af de sofaer, som jeg har haft et godt øje til på grund af deres elegante udseende, har ofte skuffet mig, når jeg har sat mig til rette i dem ved at være alt for hårde. Hos Sofakompagniet er man heldigvis ikke gået på kompromis med komforten. Vi bruger som tidligere nævnt mange timer i sofaen, så et af kravene til den nye sofa var netop høj grad af komfort. Ellis sofaens runde former i ryg- og siddehynder samt de bløde puder i ryggen byder nærmest en velkommen til at slænge sig. Og jeg kan afsløre, at jeg allerede har taget imod den invitation masser af gange, hehe. 

Ellis sofaen kommer i to farver. Danny Amber er en brændt orange, som vi blev lidt fristede af. Når jeg ser de orange/røde sofaer, som efterhånden står hjemme hos mange af de folk, jeg følger på Instagram, synes jeg, det ser super cool ud, men jeg er bange for, at jeg hurtigt vil blive træt af farven herhjemme og allerede vil komme til at ønske mig en ny sofa inden for et års tid igen. Så vi valgte at gå med Agnes Brown, som er en klassisk og mere afdæmpet farve. Når man ser den helt tæt på, er den brun, men på afstand ligner det, at den er lys grå. Det er en meget sjov detalje, synes jeg, og jeg er sikker på, at vi bliver rigtig glade for farvevalget – og så kan vi altid pifte den op med nogle farverige puder, som til gengæld kan skiftes ud, som moden nu engang skifter. Lige nu har jeg et par puder i en brændt orange velour, som giver noget varme til den grå farve på sofaen. Det, synes jeg, fungerer super godt. Udover sofaer kan du hos Sofakompagniet netop også få puder, men også pufs i en masse forskellige farver, som gør det let (og billigt) at give stuen en overhaling. Jeg overvejer desuden, at få en puf og har brændt mig lidt varm på særligt No. 9 i Danny Dusty Rose. Sammen med puderne, tror jeg, den kunne skabe en fin kontrast til stuens ellers kølige farver. 

Men ellers er jeg virkelig glad for den nye løsning og synes, stuen har fået et meget mere roligt udtryk i forhold til, hvordan det så ud før med det gamle skrummel af en sofa, hehe. Vi mangler stadig at få lidt op på væggen over sofaen. Her forestiller jeg mig enten nogle billeder eller en pæn væglampe, som kan skabe noget læselys, når mørket endnu engang vender tilbage til vores lille land og giver os lange aftener på sofaen. Men det må komme senere, når vi har fundet den rigtige løsning. Nu er det jo heldigvis sommer, og det er med at nyder de lyse aftener, så længe de er her. Netop det har vi tænkt os at gøre ude ved Vesterhavet de kommende uger, hvor vi låner mine forældres sommerhus. Det bliver så skønt at komme lidt væk fra byen med alt dens larm og ud til kysten, hvor vi kan lytte til havets brusen, imens vi sidder i læ på terrassen med en god bog og et koldt glas vin. Det er i hvert fald ønske scenariet, men nu må vi se, om Ivan tillader sin mor og far lidt ferie, hehe. 

Og så er det jo bare spændende at komme hjem igen og se, om vi er lige så tilfredse med den nye sofa, som vi er nu. Men mon ikke det er tilfældet, jeg synes i hvert fald, vi har truffet nogle gode beslutninger i forhold til funktionalitet og udseende. Hvad synes i om den nye sofa? Er i mon lige så begejstrede, som jeg er?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *