Rundt spisebord med integreret udtræk fra Skovby

Annonce for Skovby

Spisebordet er for mig et af hjemmets helt centrale punkter. Det er her, vi mødes om morgenen, inden vi for alvor tager hul på dagens program, og det er her, vi igen samles om aftenen og taler om de oplevelser, vi har haft i dagens løb. Det er også her vi mødes med venner og familie til fødselsdage, lørdagsbrunch og spontane middage. Vi arbejder og vi er kreative med vores børn ved spisebordet. Vi bruger i det hele taget rigtig meget tid ved vores spisebord og derfor er det for mig rigtig vigtigt, at spisepladsen er et sted, hvor man har lyst til at bruge mange timer.

Før jul indgik jeg et samarbejde med Skovby omkring et nyt spisebord, som nu endelig er landet. Jeg har været så utrolig spændt på at se, hvordan spisestuen ville tage sig ud med det nye bord. Bordet er nemlig rundt, hvilket har givet anledning til en lille smule bekymring i forhold til, om det ville se alt for småt ud – eller om det ville føles for bredt, da vores spisestue jo er aflangt. MEN det passer bare HELT PERFEKT ind! 

Der er altså bare noget særligt over et rundt spisebord. Jeg synes, det skaber en utrolig hyggelig stemning. Samtidig giver spisebordets runde form og det smukke lyse egetræ et mere let og elegant udtryk til spisestuen, som jeg virkelig elsker. Rummet virker på en eller anden måde større nu og det er samtidig meget lettere at komme omkring. 

Derudover er de traditionelle bordben erstattet af en sokkel, som består af 6 sammenbyggede fragmenter, der understøtter bordets enkle geometriske form – og som derudover har den store fordel, at det er MEGET nemmere at komme til med støvsugeren, hvilket er en klar fordel med en 2-årig.

Integreret udtræk: fra 6 til 9 personer
En anden stor fordel ved spisebordet er, at det hurtigt og nemt kan udvides fra 6 til 9 personer vha. tillægsplader, der er integreret i soklen. Det er simpelthen så genialt! Herhjemme er vi nemlig begrænset på opbevaringsplads, så den slags ting betyder rigtig meget for mig.

Derudover er der ingen dumme løft, når pladerne skal findes frem og lægges i bordet. Under bordpladen findes nemlig en drejeskive, som får bordet til at dele sig i tre og afslører de skjulte tillægsplader, som med et let tryk popper op og foldes ud. Og vupti har du altså ekstra pladser.

Lokalt produceret af bæredygtige materialer
Møblerne fra Skovby er skabt ud fra en tanke om simpelhed, funktionalitet og den gode detalje. En af de rigtig gode detaljer er, at Skovby kun anvender bæredygtige materialer, og at produktionen foregår lokalt i Danmark på Skovbys tre danske fabrikker. Her anvendes kun træ fra bæredygtige skove og alt overskudstræ udnyttes. Spåner og trærester genanvendes eksempelvis til opvarmning af fabrikkerne og bidrager på den måde positivt til CO2-regnskabet.

Mere om Skovby
Skovbys historie begyndte i 1933 i en lille landsby i Danmark, da en ung, talentfuld snedker med store drømme startede en mindre møbelproduktion i sin mors hjem i Skovby. Hans navn var Thorvald Rasmussen – og dette var starten på det, der senere skulle blive Skovby Møbelfabrik A/S. 

I dag ejes og drives Skovby af tredje generation og børnebørn Preben og Jørgen Rasmussen, og møblerne bliver stadig designet og produceret lokalt i Skovby, hvor det hele begyndte.

Spisebordet fås i 14 forskellige varianter, mit er varianten eg hvidolie. Du kan se de mange varianter hos Skovby her: www.skovby.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *