Spisebordsstole: her er 6 smukke stole jeg drømmer om

Der er ingen dybere tanker bag vores mismatched spisebordsstole herhjemme. Eames stolene købte jeg tilbage lige inden jeg startede på mit studie i 2009, J104 spisebordsstolen fra Hay købte jeg senere på min kandidat, den blå 7’er stol vandt jeg i en konkurrence på Instagram for flere år siden og 7’er stolene i elm fandt mine forældre til mig i en genbrug, så sammensætningen er virkelig helt tilfældig.

Jeg synes, det ser så hyggeligt ud med forskellige stole omkring spisebordet, men vores passer bare ikke rigtigt sammen. Derfor drømmer jeg nu om nye stole og har samlet 6 af de smukkeste spisebordsstole:

1. Y-stolen af Hans J. Wegner har længe været på ønskelisten. Stolen blev i 1949 tegnet eksklusivt for Carl Hansen & Søn og er siden da blevet et ikonisk design, som har været i uafbrudt produktion siden.

2. T01 Cross Chair fra Takt er designet af PearsonLloyd og med stor respekt for den danske design tradition. Alle produkter fra Takt er 100 % øko-certificeret og bæredygtighed er i det hele taget tænkt ind i hele forretningen. Takt er med garanti et brand, der er kommet for at blive.

3. Børge Mogensens Folkestol fra 1947 er en klassiker og går aldrig af mode. Stolen produceres i dag af Fredericia Furniture.

4. Den klassiske J46 spisebordsstol er designet af Poul M. Volther i 1956 og er sidenhen blevet en af FDB Møblers største succeser. Stolen fås i dag i et utal af fine farver.

5. CH23 stolen af Hans J. Wegner er designet i 1950 og er sammen med Y-stolen et af de fem første møbler han tegnede eksklusivt for Carl Hansen & Søn. Stolen blev relanceret i 2017 og er igen en del af kollektionen.

6. Arne Jacobsen er en af mine helt store helte. Han designede 7-er stolen i 1955, og den fik sat både Arne såvel som hans stol på verdenskortet over kendte designs.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *