Renovering af vores lille Københavner badeværelse, part 3: Valg af materialer

Annonce Bad & Fliser

Vi sluttede 2021 af med at indvie vores nye badeværelse. Vi er stadig ret meget oppe at køre over, hvor hurtigt og let selve byggefasen forløb og ikke mindst over, hvor godt vi har fået udnyttet de få kvadratmeter.

Selve byggeprocessen varede jo kun 21 dage fra håndværkerne rykkede ind og til de havde pakket alle deres ting sammen igen. I mit forrige indlæg kan du få et sneak peek på første del af forvandlingen, så hvis du ikke fik læst det, kan du gøre det lige her. Vi havde forventet, at projektet ville tage 6 uger (og havde desværre også hørt mange skræmmende historier om badeværelsesprojekter, som varede flere måneder, hvilket var vores største frygt), så at det kun tog 21 dage oversteg bare alle vores forventninger.

På trods af den korte byggefase så har projektet jo været længe undervejs og har været en proces, hvor vi har skulle træffe nogle rigtig svære beslutninger. Først og fremmest skulle vi finde de rette håndværkere og i dialog med dem finde frem til, hvordan vi kunne indrette rummet mest optimalt. Næste skridt var indkøb af fliser, armaturer, sanitet osv. Vi er nybegyndere og har aldrig renoveret badeværelse før, så hvor begynder man lige? Hvor går man hen, og hvad er det præcist, vi skal købe?

Vi var blevet anbefalet at besøge Bad & Fliser, da de efter sigende skulle have et kæmpe udvalg af alt til badeværelset. Så det gjorde vi. Det endte faktisk med at blive en lørdagsudflugt for os i en periode tilbage i efteråret, for Bad og Flisers showroom er virkelig stort. Ved første besøg var vi ret overvældet, men heldigvis blev vi hurtigt taget i hånden af en medarbejder, der forsynede os med en tjekliste, hvilket gjorde det meget mere overskueligt. Vi følte dermed, at vi kunne gå mere målrettet til værks.

Jeg har samlet vores tjekliste nedenfor, som måske kan hjælpe dig, hvis du også skal renovere badeværelse og endnu er i de indledende faser af processen.

Tjeklisten til det lille badeværelse:

 • Gulvfliser
 • Vægfliser
 • Armaturer til bruser og vask
 • Vask
 • Toilet og evt. toiletbræt
 • Cisterne (hvis væghængt toilet)
 • Skylleknap/betjeningsplade
 • Toiletrulleholder
 • Toiletbørste
 • Knager og evt. håndklædestang
 • Spejl
 • Bruseforhæng/væg

Da vi skulle tage stilling til de forskellige punkter på listen, lagde vi vægt på følgende to ting:

 1. Vores badeværelse er knap 2 kvm og med ønsket om at få adskilt bad og toilet, måtte de forskellige elementer ikke tage for meget plads i rummet. Samtidig ønskede vi nogle materialer og designs, som var lette at rengøre og vedligeholde.
 2. Udover vores fokus på pladsoptimering ønskede vi at skabe et badeværelse, som ikke går af mode. Vi gik derfor målrettet efter klassiske og tidløse materialer.

Nedenfor kan du læse mere omkring vores overvejelser til de forskellige punkter.

Terrazzo: dekorative og tidløse fliser

Hele projektet startede jo med at underboen kom op og fortalte, at det dryppede ned fra loftet på hendes badeværelse, som ligger lige over vores badeværelse. Det viste sig, at vi havde nogle revner i vores gulvklinker og kombineret med at rummet ikke var vådrumssikret, så sivede vandet altså igennem gulvet og ned i underboens lejlighed. Gulvet har derfor været omdrejningspunktet fra begyndelsen og derfor det, som vi har diskuteret allermest.

Terrazzogulve går i disse år sin sejrsgang og jeg er helt med på bølgen. Derfor var jeg også hurtig til at sige til Kasper, at det var det, vi skulle have. Heldigvis var han med på idéen. Jeg synes, terrazzo er virkelig dekorativt, det kan bringe noget farve ind på en spændende og legende måde, og så er det et særdeles slidstærkt materiale, som kan holde i mange år, hvis det bliver vedligeholdt og rengjort korrekt.

Hos Bad & Fliser har de et virkelig stort udvalg af terrazzofliser. Her finder du alt fra mere diskrete fliser med få farvekontraster til fliser med kraftige farver og mønstre. Vi brugte rigtig meget tid på at kigge på de smukke terrazzofliser og blev konstant revet med af nye idéer. Jeg tror både, vi var ude i et orange og et grønt gulv på et tidspunkt, men endte dog i en lidt mere neutral boldgade med et diskret farvespil.

Hvis du overvejer at få terrazzofliser, kan jeg varmt anbefale, at tage et kig på Bad & Flisers udvalg af terrazzo.

På Bad & Flisers nye webshop kan du også læse om, hvordan du rengør og plejer dine terrazzofliser, så de holder i mange år.

Håndvask med opbevaring

På grund af de få kvadratmeter var vi i første omgang på udkig efter en lille vask, men efter at have besøgt Bad & Flisers udstilling og set de mange badmiljøer indså vi, at vi ville komme til at mangle opbevaringsplads. Vi ville som udgangspunkt ikke have et bademøbel, da vores badeværelse jo hverken har vindue eller ret god udluftning, så alt bliver fugtigt. Alt i træ var derfor udelukket, men hos Bad & Fliser havde vi set nogle pæne og kompakte vaske i komposit med en lille skuffe under, som gav virkelig god mening på vores lille badeværelse.

Armaturer: Det svære farvevalg

Da vi nåede til armaturerne på tjeklisten, blev vi meget overrasket over udvalget hos Bad & Fliser. Vi vidste, vi ville gå med et enkelt og stringent design, men var usikker på farven. Og usikkerheden blev ikke mindre, da vi så hvor mange muligheder, der faktisk er at vælge imellem. Vi var bl.a. omkring messing, som jo er virkelig populært i dag. Jeg var også meget begejstret for hvidguld, der er en tone lysere end messing og bare vanvittig smuk. Derudover var vi også omkring nogle lidt varmere farver som evt. børstet kobber, hvilket virkelig kunne give badeværelset noget kant. Vi diskuterede rigtig meget frem og tilbage og endte på nok den mest klassiske løsning.

Udover at tage stilling til farve, diskuterede vi også frem og tilbage omkring hvorvidt armaturerne skulle være indbygget eller udvendigt monteret. Hurtigt blev vi dog enige om de mange fordele ved de indbyggede. På det gamle badeværelse havde vi så mange rør, der løb uden på væggene. Det ville vi gerne væk fra, da det både giver færre overflader at vedligeholde og samtidig skaber et enkelt og stilrent udtryk.

Små toiletter til små badeværelser

Jeg havde et stort ønske om at få et væghængt toilet især pga. rengøring. Vores gamle gulvmonterede toilet har bare været så upraktisk, og jeg ved ikke hvor mange gange, jeg har ligget i mærkelige stillinger for at komme om bagved og gøre rent.

Vi var dog i tvivl om, vores badeværelse var for smalt til at kunne sætte et væghængt toilet op på sidevæggen, men vores håndværkere foreslog, at hvis vi fik cisternen ind i væggen og valgte et toilet, som ikke var så dyb, så ville vi sagtens kunne få plads til knæene, når vi sætter os til rette 🙂

Bad & Fliser har heldigvis et stort udvalg af toiletter. Vi fandt et toilet, som både var komfortabel og velegnet til vores smalle badeværelse. Derudover fik hjælp til at finde en cisterne, som ikke var mere end 12 cm dyb, hvilket var et krav, hvis den skulle ind i væggen. Bad & Fliser hjalp os desuden med at finde den rette betjeningsplade til cisternen. Vi havde egentlig sat nogle trykknapper på bestillingen, men blev heldigvis gjort opmærksom på, at de ikke passede til vores løsning.

Jeg tror i det hele taget, vi kunne have lavet mange fejlbestillinger, hvis ikke det havde været for den hjælp og inspiration, vi havde fået hos Bad & Fliser. Så skal du i gang med at renovere badeværelse, så kan jeg varmt anbefale at tage forbi Bad & Fliser og se de mange muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *